Kamenná prodejna otevřena PO-Pá 12-17h

3 tipy, jak si správně vybrat plyšového medvěda

1. Velikost

Jaký bude ten pravý medvěd pro obdarovaného nebo obdarovanou osobu? Měl by mít 200 cm, nebo chcete spíše menšího okolo 100 - 130 cm? A nebo míříte vysoko a víte, že kdyby měl plyšový medvěd přes 3 metry, byl by to nezapomenutelný wau dárek? 

Nejprve se zamyslete nad tím, pro koho plyšový dárek je a kde bude nejspíše dělat následující roky parádu. 

Začneme-li našimi nejmenšími ratolestmi a zaměříme se na první plyšový dárek v podobě chlupatého velkého kamaráda, který ho bude provázet celé dětství a hlídat jeho království, tak pro miminka a novorozence doporučíme velikost od 90 cm po 160 cm. Proto mají naši medvědi širokou škálu barev právě do velikosti 160cm, aby jste se mohli rozhodovat zda pro holčičku zvolíte fialkového, sladce růžového nebo bílého medvídka a pro kluka třeba čokoládově hnědého, béžového nebo šedého a to navíc vždy s možností barvy mašle kolem krku dle vašeho výběru. Malé děti chlupatého medvídka ve velikosti dospěláka vnímají vizuálně lépe, snadno najdou ouška, oči ičumáček, než při pohledu na 3 metrovou hromadu chlupů ve které se ztratí. Větší velikosti také nedoporučujeme z bezpečnostních důvodů váhy medvědů.

Chceme-li překvapit svou lásku něčím extra, něčím nečekaným a originálním co jí vyrazí dech? Ať se jedná o dárek k výročí, narozeninám, k svátku, jako omluvu, žádost o ruku nebo jinou příležitost kde je potřeba více než oslnit. Prostě když zaklepete na dveře s obřím plyšovým medvědem, aby byla štěstím bez sebe. V tomto případě doporučujeme velikosti 160 cm až 250 cm, dle možností umístění medvěda, aby nikde doma nepřekážel a měl své místečko, svůj koutek. Tady se jedná o lidskou až nadlidskou velikost medvěda a takového medvěda totiž už přece jen do skříně neschováte.

Pokud samozřejmě obdarovaný/ná bydlí v menším bytě, pokojíčku, nebo na intru, určitě zvolte velikost 130cm. Takový medvěd i když se může zdát není vůbec malý, snadno dokáže vyvolat nadšení a pocity dojetí. No jen si zkuste vzít metr a velikosti si přeměřit ať máte lepší představu :)

2. Typ medvěda

Aktuálně na našem e-shopu najdete 4 typy medvědů. Kawaii, Cute, Valentýn, Royal. Každý z nich je něčím specifický a odlišný od toho druhého a má jiné vlastnosti.

KAWAII postelák

Pokud víte, že medvídek bude využit jako válecí parťák v posteli nebo na gauči, bude sloužit jako lenoška, podložka, polštářek tak doporučujeme medvěda typu Kawaii. Je to takový měkoučký postelák, který je určen na ležení v posteli, kde mu to nejvíce sluší. Vypadá opravdu roztomile a přitulení k němu je velice příjemné. Každý Kawaii medvídek má na krku károvanou mašli.

CUTE parťák na focení

Baculatý a podsaditý typ Cute medvěda vypadá všude dobře, kde bude sedět, např. na zemi v rohu, v šatně, v křesně, na sedačce, na skříni či v posteli. Má smějící se výraz a roztomilé vyšívané tlapky. Oproti Kawaii medvedovi má tlustší bříško a zadeček a díky tomu má v sobě více vatové výplně. Patří mezi nejoblíbenější typ medvěda.

VALENTÝN z lásky

je svým vzhledem úplně odlišný než ostatní medvídci v naší nabídce. Srst má sametově heboučkou a celistvou, protože nemá oddělené chloupky jako ostatní medvědi. Je extra příjemný na dotek a má vyšívané tlapky do tvaru srdíčka a hodí se jako dárek pro zamilované páry a pro toho, komu chcete vyjádřit svou lásku. Doporučujeme i pro nejmenší děti.

ROYAL designovka

Medvídek z kolekce Royal je velice kvalitně zpracován do designu pravého pohádkového medvěda. Už na první pohled vypadá luxusně a po hmatu zjistíte, že je medvěd v prvotřídní pevné kvalitě. Je huňatý s polodlouhým velice hebkým chlupem a propracovanými prvky. Kolem krku má pevnou královsky modrou mašli, koženou visačku, a na tlapce vyšitý nápis Dear Bear, v překladu Milý medvídek. Medvěd krásně sedí i bez opření.

3. Barva medvěda

Pro děti můžete pohodlně vybírat medvídka veselé a zářivé barvičky jako je medový, fialový, růžový, aby v pokojíčku vyčníval.

Zamyslete se kde bude medvídek pobývat a zda se bude barevně do interiéru hodit, proto pro vás máme mnoho barev, které se jednoznačně hodí do každého interiéru (šedý, béžový, bílý).

Nebo chcete-li klasiku, hnědého máme samozřejmě také!